Nintendo v roce 2023 uzavře online obchody pro 3DS a Wii U, neplánuje nabízet klasický obsah jinými způsoby

  • Gaming Ready
  • Novinky
  • Nintendo v roce 2023 uzavře online obchody pro 3DS a Wii U, neplánuje nabízet klasický obsah jinými způsoby

Nintendo v roce 2023 uzavře online obchody pro 3DS a Wii U, neplánuje nabízet klasický obsah jinými způsoby

V příspěvku nazvaném „Wii U & Nintendo 3DS eShop Discontinuation“ Nintendo oznámilo, že v březnu 2023 ukončí provoz online obchodů pro oba systémy.

V praktickém smyslu však uzavírání začne mnohem dříve:

  • Od 23. května 2022 již nebude možné používat kreditní kartu k přidání prostředků na účet v Nintendo eShopu na Wii U ani na systémech rodiny Nintendo 3DS.
  • Od 29. srpna 2022 již nebude možné používat kartu Nintendo eShop k přidávání prostředků na účet v obchodě Nintendo eShop na Wii U nebo systémech rodiny Nintendo 3DS. Stále však bude možné uplatnit kódy ke stažení až do konce března 2023.
  • I po konci března 2023 a dále bude možné na Wii U a rodině systémů Nintendo 3DS znovu stahovat hry a DLC, přijímat aktualizace softwaru a využívat online hraní.

Systému 3DS je letos jedenáct let a Wii U deset, takže k uzavření digitálních obchodů muselo dříve či později vždy dojít. Je však mrzuté, že oba obchody nabízely uživatelům možnost zakoupit a následně vlastnit mnoho z nejlepších titulů Nintenda vůbec, což ale od doby, kdy společnost přešla na model předplatného s Nintendo Switch Online, už není možné. Společnost to čekala. Když se příspěvek na blogu objevil poprvé, v souvisejícím FAQ se objevila následující diskuze, která byla později odstraněna:

Otázka: Jakmile již nebude možné zakoupit software v Nintendo eShopu na Wii U a rodině systémů Nintendo 3DS, přestane být mnoho klasických her pro minulé platformy k dispozici k sehnání. Zpřístupníte klasické hry k vlastnictví nějakým jiným způsobem? Pokud ne, tak proč? Nemá společnost Nintendo povinnost zachovat své klasické hry tím, že je bude neustále zpřístupňovat ke koupi?

Odpověď: V rámci našich plánů členství Nintendo Switch Online je v současné době k dispozici více než 130 klasických her v rostoucích knihovnách pro různé starší systémy. Hry jsou často obohaceny o nové funkce, jako je například online hraní. Myslíme si, že jde o efektivní způsob, jak snadno zpřístupnit klasický obsah širokému okruhu hráčů. V těchto knihovnách mohou noví i dlouholetí hráči najít nejen hry, které si pamatují nebo o nich slyšeli, ale i další zábavné hry, které by je jinak nenapadlo hledat. V současné době nemáme v plánu nabízet klasický obsah jinými způsoby.

Zdroj: Kotaku

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...